Saturday, September 26, 2020

Розсекречено гоночний кросовер Dacia Duster

 За кермом автомобіля, який отримав назву "No Limit" буде знаходитися триразовий чемпіон льодових перегонів Trophee Andros Жан-Філіп Дайрі. Майбутня гонка стане його першою спробою участі в Pikes Peak International Hill Climb.

Гоночний кросовер розроблений інжиніринговою компанією Tork Engineering, яка побудувала прототип на базі "Дастера" для Trophee Andros, спільно з фірмами Sodemo і Renault Sport Technologies. Перша з них відповідала за технічну сторону машини, її дизайн, виробництво і остаточну збірку, а друга працювала над двигуном. Спортивне підрозділ "Рено", як то кажуть в прес-релізі, "допомогла своїм досвідом в автоспорті" і з поставками деяких компонентів.

Новинка оснащена 850-сильним двигуном, побудованим на базі 3,8-літрового шестициліндрового агрегату від суперкара Nissan GT-R, і шестиступінчастою секвентальною коробкою передач Sadev. Максимальний крутний момент мотора становить 900 Нм і доступний при п'яти тисячах оборотів в хвилину. Маса автомобіля складає всього 950 кілограмів.

Гонки по підйому на пагорб Пайкс Пік в штаті Колорадо проходять вже протягом 95 років. Дистанція траси, яка містить 156 поворотів, становить 20 кілометрів. Старт гонки проходить на висоті 2860 метрів над рівнем моря, а фініш знаходиться на 4300 метрах.

У минулому році Pikes Peak International Hill Climb виграв пілот Нобухіро Таджима на прототипі Suzuki, який проїхав трасу за 10 хвилин 11 секунд і 490 тисячних секунди. Йому ж належить абсолютний рекорд гонки, встановлений в 2007 році. Тоді японець проїхав дистанцію за 10 хвилин 1,42 секунди.

No comments:

Post a Comment

Dacia відмовилася від випуску компакт-кара

 Про це виданню Automotive News розповів операційний директор компанії Renault, яка володіє брендом Dacia, Карлос Таварес. «Я хочу уникнути ...